Skip to main content
0

Een ogenschijnlijk simpel stuk gereedschap zó verbeteren dat het makkelijker in het gebruik is én sneller werkt? Inholland-studenten Sjoerd en Tim (Bouwkunde), Mark en Lotte (Technische Bedrijfskunde) is dat gelukt. Dankzij een brainstorm met Feenstra en gesprekken met Intergas hebben zij gereedschap om warmtewisselaars van cv-ketels te reinigen verbeterd. Het resultaat: een veiliger te gebruiken product, dat goed in de hand ligt en zorgt voor betere en snellere reiniging van warmtewisselaars. De eerste order is inmiddels afgeleverd: 500 kammen voor Feenstra.

De studenten volgden de minor ‘Ondernemen en Innoveren’ aan Inholland. In twintig weken tijd moesten de studenten een idee voor een product bedenken, maken en verkopen. “Dat was wel pittig,” zegt Sjoerd Algra (21), “we dachten een goed idee te hebben, gereedschap voor het makkelijk vervangen van stroomschakelaars. Deze zitten diep in de verwarmingsketel dus dat zou tijd kunnen besparen.” Maar helaas, de studenten toetsten hun idee in de markt en kwamen er door een gesprek met Feenstra achter dat die stroomschakelaars helemaal niet moeilijk te vervangen zijn.” Sjoerd Algra: “Daar ging ons idee.”

Emiel Kaslander en Ronald Blom, praktijkopleiders bij Feenstra, boden de studenten aan om met hen te brainstormen. “Het is een ambitieus en serieus studententeam en voor ons niet alleen leuk om met hen te brainstormen, wellicht komt er ook iets nuttigs uit voort.”

Emiel Kaslander van Feenstra neemt de eerste ReCare-kam in ontvangst.

"Wij gaan door met ReCare, We staan alweer ingeschreven bij de KVK"

Houd mij op de hoogte!


This will close in 0 seconds